Lenoir - boekenflitsJacob Lenoir is rechercheur bij de Rotterdamse politie, belast met zogenoemde cold cases. Zijn jongste casus is een eerwraakzaak van een aantal jaar geleden.

Zijn zus is getrouwd met Danny, advocaat van dé Rotterdamse drugsbaas en talloze andere onderwereldfiguren en Danny’s broer Kees zit ook diep in het misdaadmilieu. Bovendien kennen Lenoir, Danny en Kees elkaar al sinds hun jeugd en waren ooit gezworen kamaraden.

Het verhaal begint als Lenoir bij bewustzijn komt met een pistool in zijn hand terwijl naast zijn doodgeschoten zwager Danny naast hem ligt. Lenoir heeft geheugenverlies, want hij kan zich niets herinneren van het hele voorval. Heeft hij zijn zwager neergeschoten?

Het thrillerdebuut van Bas Haan begint intrigerend en weeft in het begin een steeds groter web van nieuwe personen en gebeurtenissen, todat op een aantal verschillende momenten in het begin van het boek de dwarsverbanden duidelijk worden.

Vanaf dat moment heeft het verhaal de lezer volledig in zijn greep en dwingt de nieuwsgierigheid de lezer zo snel mogelijk richting de grote finale. Ik noem het bewust een finale, want in de loop van het verhaal zijn er al verschillende ontknopingen, maar op het einde komt er echt een strik omheen.

Zonder poespas is Lenoir gewoon een sterke literaire thriller en hopelijk het begin van een mooie serie.BOEKINFORMATIE Ambo|Anthos

  • Paperback – ISBN 9789026346033 – €20,99
  • eBoek – ISBN 9789026346040 – €11,99