Mme le Commissaire en de verdwenen Engelsman - Pierre MartinHet subgenre Provence thriller kende ik nog niet, maar het blijkt gewoon what you see is what you get: een detective/thriller die zich afspeelt in de Provence. Sowieso een 10 voor de setting dus.

Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman is het eerste deel van een serie waarin commissaris Isabelle Bonnet centraal staat. Isabelle is het voormalige hoofd van een antiterrorisme-eenheid uit Parijs, die ternauwernood een aanslag overleeft. Om te herstellen keert ze terug naar haar geboortestadje Fragolin in de Provence in het zuiden van Frankrijk.

Dan verdwijnt er in het normaal zo rustige stadje een Engelsman én wordt in zijn huis een dode, naakte vrouw gevonden. Vanuit Parijs krijgt Isabelle het verzoek om de zaak te onderzoeken, maar de lokale gendarmes zijn daar niet heel blij mee.

Misschien niet geschikt voor de meest fanatieke thrillerlezers, maar Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman is een intrigerende detective tegen de magische setting van lavendelvelden, onbewolkte lucht en een azuurblauwe zee.

Een heerlijk vakantieboek!BOEKINFORMATIE Luitingh-Sijthoff

  • Vertaling: Ans van der Graaff, David Orthell
  • Paperback – ISBN 9789024594993 – €20,99
  • eBoek – ISBN 9789024595006 – €4,99