Mathieu van de Poel - boekenflitsFantastisch item van Vive le Velo van de Belgische televisie tijdens de Tour de France 2014. Een zichtbaar hele trotse Raymond Poulidor (Franse oud-wielrenner) stelt zijn schuchtere kleinzoon Matthieu van der Poel voor aan iedereen met de woorden: mon petit fenomene. Heel aandoenlijk en ontroerend mooie televisie.

Ook toen gold al: zet Mathieu van der Poel op een fiets en hij wint! Toen nog vooaral in het veldrijden, maar opa Poulidor geeft in dat fragment al aan dat hij op een gegeven moment zeker de overstap zal maken naar het wegwielrennen.

En hoe! Op jonge leeftijd wint hij de Amstel Gold Race, de Ronde van Vlaanderen en de Strade Bianche. MvdP is ongeëvenaard in zijn talent, maar met de wielergenen van vader Adrie en opa Poulidor kan dat ook niet anders. Mathieu vliegt, vlucht en verbaast, maar doet vooral zijn eigen ding.

Zijn grootvader is er helaas geen getuige meer van, maar MvdP verovert alle wielerharten tijdens het openingsweekend van de Tour de France in 2021 als hij een etappe weet te winnen, de gele trui verovert en deze ook een aantal dagen succesvol kan verdedigen.

Sportjournalist Mark de Bruijn probeert in deze biografie het fenomeen MvdP te verklaren. Op een heldere en toegankelijke wijze beschrijft hij de stappen van het onmiskenbare talent tot groot fenomeen in wording. Een fraai portret!BOEKINFORMATIE Kosmos Uitgevers

  • Paperback – ISBN 9789021577975 – €20,99
  • eBoek – ISBN 9789021577982 – €9,99