Smeltend ijs & Boven water – boekenflitsSmeltend ijs
Op de gletsjer Langjökull wordt een lichaam gevonden, vastgevroren in het ijs. Het blijkt te gaan om een ondernemer die al dertig jaar wordt vermist.

Een uitgebreid onderzoek leverde toentertijd niets op; er waren meerdere verdachten in beeld maar er kon niets bewezen worden. De politie vraagt hulp aan de gepensioneerde politieman Konráð, die de verdwijning destijds onderzocht.

De zaak heeft hem nooit losgelaten en wanneer er een vrouw zich met nieuwe informatie bij hem meldt komt er plots weer beweging in het onderzoek.

Boven water
De gepensioneerde politieman Konrað wordt gebeld door een ouder echtpaar dat zich zorgen maakt om hun kleindochter. Ze weten dat ze drugs gebruikt en betrokken is geweest bij een smokkelactie en nu is ze verdwenen.

Tegelijkertijd ontvangt Konrað nieuwe informatie over de onopgeloste moord op zijn vader. Terwijl hij zich in beide zaken verdiept komt hij nog een derde mysterie op het spoor: lang geleden werd het lichaam van een twaalfjarig meisje gevonden in het water van de Tjörn. Het voorval werd afgedaan als een ongeluk maar er lijken wat dingen niet te kloppen.

Hoe meer er boven water komt over de verschillende zaken, hoe duidelijker het wordt dat sommige daden verstrekkende gevolgen hebben die tot ver in de tijd te merken zijn.

De eerste twee delen van de populaire Konráð-reeks in één omnibus van Arnaldur Indridason.BOEKINFORMATIE Volt

  • Vertaling: Adriaan Faber
  • Paperback – ISBN 9789021429397 – €15,00
  • eBoek – ISBN 9789021430133 – €7,49