Waan je in een andere wereld - boekenflitsDe hoofdpersoon uit de Vertrekthrillers van Marelle Boersma vertrekt uit Nederland omdat ze een nieuw leven elders wil beginnen, omdat ze een droom volgt of omdat ze soms gewoonweg niet anders kan.

Voor je het weet, zit je als lezer in een andere wereld. En dat komt natuurlijk door de prachtige sfeerbeschrijvingen die alle Vertrekthrillers kenmerken.

De afgelopen uren waren ze met hun huurauto door een groen, bergachtig landschap gereden. Af en toe werden ze getrakteerd op een fenomenaal uitzicht op een spectaculaire kuststrook. Hier had je niet de brede zandstranden van Oost-Spanje, maar ruige kliffen en rotsachtige strandjes. Lina trapte het gaspedaal ietsje dieper in en reed
verder over het weggetje dat via vele haarspeldbochten omhoogkronkelde.
‘Nog vijfhonderd meter,’ zei Hidde.
Plotsklaps zagen ze een muur van mist voor zich.
Lina trapte hard op de rem. ‘Bizar. Dit heb ik nog
nooit gezien. Ik heb nog geen twee meter zicht.’
‘Zal ik het stuur overnemen?’
‘Nee, ik kan dit heus wel.’ Lina reed de mist in.
‘Die mist komt waarschijnlijk door het opstijgen
van de zeelucht, de bergen houden de lucht tegen.’
‘Wat is dat?’ Lina remde. De motor sloeg af. ‘Zag
je dat niet? Er stond iemand op de weg.’

De verhalen in deze bundel geven je ook dat gevoel. Reis mee naar Spanje, Italië, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en andere bestemmingen.

Geschreven door: Svea Ersson, Marijke Verhoeven, Angelique Haak, Marelle Boersma, Heleen van den Hoven, Carmen Prins, Heleen Smit, Ad van de Lisdonk, Martine Kamphuis, Marion van de Coolwijk, Ingrid Oonincx, Atie Vogelenzang, Wendela de Vos en Marja West.


BOEKINFORMATIE De Crime Compagnie

  • Paperback – ISBN 9789461095121 – €6,99