Dierenhelden - boekenflitsBobbie de wonderhond doorkruiste meer dan vierduizend kilometer onherbergzaam terrein – grasvlaktes, woestijn en bergen – om weer thuis te komen. Hij werd de inspiratie voor Lassie.

Cher Ami de duif bezorgde, ondanks twee keer beschoten te zijn, een bericht dat in 1918 het leven redde van 194 soldaten. Dit boek brengt de tijdloze band tussen mens en dier tot leven in verhalen over de ongelofelijkste prestaties en ontroerende momenten.

Sinds Alexander de Grote een stad heeft vernoemd naar het paard dat in het heetst van de strijd zijn leven redde (en een andere stad naar zijn hond), staat de geschiedenis van de mens bol van ontzagwekkende verhalen over bijzondere dieren.

In dit vrolijke en indrukwekkende boek heeft Clare Balding de honderd heldhaftigste, hartverwarmendste en grappigste van die verhalen samengebracht.

Van Dolly, het eerste gekloonde schaap tot Bob de straatkat en van de terriër Bobby, die 14 jaar lang het graf van zijn eigenaar bewaakte, tot Paul de voorspellende octopus.


BOEKINFORMATIE Boekerij

  • Vertaling: Inge Pieters
  • Paperback – ISBN 9789022593684 – €20,00
  • eBoek – ISBN 9789402317299 – €12,99