Even krabben - boekenflitsEven krabben vertelt het verhaal van een naamloze vrouw die leeft in een wereld van kantoorpolitiek, klokkijken en emojiappen.

Ze wordt wakker, gaat naar kantoor, kijkt naar haar telefoon. Maar achter dit monotone proces schuilt iets, knaagt iets. Gedachten herhalen zich voortdurend, verweven zich met zintuigen en alle hedendaagse afleidingen, die Watson met geestige precisie in kaart weet te brengen.

Onze verteller wordt steeds nerveuzer naarmate de dag vordert. Moet ze echt acht glazen water per dag drinken om gehydrateerd te blijven? Geldt het woord ‘verkrachting’ voor wat er met haar is gebeurd?

Die collega die blijft aanbieden om thee voor haar te zetten, weet zij iets? En waarom kan ze niet stoppen met krabben?

Even krabben is een bijzondere roman over een geest die overuren draait. Als lezer zit je uitzonderlijk dicht op de huid van de hoofdpersoon. Ze sluit je op in haar gedachten, die beurtelings wrang, verrassend vrolijk en hartverscheurend zijn.


BOEKINFORMATIE Nijgh & van Ditmar

  • Vertaling: Jeske van den Velden
  • Paperback – ISBN 9789038808246 – €20,00