Veilige haven - boekenflitsNadat ze voor de Verenigde Naties in New York en Burundi heeft gewerkt, is Mira nu gedetacheerd bij het VN-hoofdkantoor in Genève. Overdag schrijft ze ambtsberichten over crisisgebieden, ‘s avonds bemiddelt ze tussen partijen, die elkaar al jarenlang naar het leven staan.

Op een receptie ziet ze Milan terug. Als kind woonde ze enkele maanden bij zijn ouders terwijl haar eigen ouders in scheiding lagen. De paar jaar oudere jongen maakte toen diepe indruk op haar.

De herinneringen aan deze tijd, maar ook de reactie van Milan op haar steeds beslistere toenaderingspogingen verrassen haar. Hij weifelt tussen toegeven en afwijzen.

Wanneer haar rol in de genocide in Burundi in twijfel wordt getrokken, begint Mira’s zelfbeeld te wankelen.

Deze virtuose roman van de bekroonde Duitse auteur Nora Bossong stelt de vraag of je kunt ingrijpen in levens van anderen zonder zelf medeplichtig te worden, hoe goed je bedoelingen ook zijn.

De roman speelt zich af in de wereld van de diplomatie, waar idealisme en politieke realiteit onder voortdurende spanning staan. Een meeslepend verhaal over gerechtigheid, moralisme en de betekenis van VN-vredesmissies in een globaliserende wereld.


BOEKINFORMATIE Wereldbibliotheek

  • Vertaling: Els Snick
  • Paperback – ISBN 9789028450424 – €24,99
  • eBoek – ISBN 9789028450431 – €10,99