Amalia - boekenflitsPrinses Amalia viert dit jaar haar achttiende verjaardag en dus gaat er veel voor haar veranderen. De plicht roept en de onbezorgdheid van haar jeugd is voorbij.

Voor iedere Nederlander is het bijzonder om meerderjarig te worden. Maar wat betekent dit bij een kroonprinses? Amalia moet haar vader opvolgen, maar kan ze er nog onderuit?

Peter Rehwinkel behandelt deze en andere staats rechtelijke vragen. Vast en zeker gaat Amalia in de komende jaren studeren. Volgens de Oranjes mag ze nu nog van het leven genieten: ‘Later kan het niet meer.’

Het Nederlandse koningshuis ligt onder vuur. Een gewoon salaris is voor een jonge prinses meer dan genoeg. Toch laat een kijkje achter de schermen – bijvoorbeeld bij de Raad van State – zien wat er van Amalia na haar achttiende wordt gevraagd. Nu al zijn degenen die de prinses meemaken van haar onder de indruk: ‘We hoeven niet te twijfelen aan de présence van onze toekomstige koningin.’

Welke keuzes kan Amalia zelf maken? Dit boek probeert antwoord te geven op die en talloze andere vragen.


BOEKINFORMATIE Prometheus

  • Paperback – ISBN 9789044648362 – €25,00