Angela Merkel - boekenflits

‘De machtigste vrouw ter wereld, in een tijd van verdwijnende zekerheden’

Als Angela Merkel aftreedt als bondskanselier is dat het einde van een tijdperk, een keerpunt voor Duitsland, Europa en voor de internationale politiek.

Voor velen belichaamt Merkel democratische waarden in tijden van opkomend populisme en nationalisme. In deze voortreffelijke biografie laat Ralph Bollmann zien hoe Merkel, geschoold door haar ervaringen in de DDR, geduldig standhield in een vooral door mannen bevolkte politieke arena. En hoe ze uitgroeide tot de meest geliefde en langstzittende bondskanselier in de Duitse geschiedenis.

De vele crises tijdens haar ambtstermijn verminderden haar populariteit niet, integendeel: Merkel wist de Duitsers keer op keer uit de wind te houden, hoewel ze hun onwil om te veranderen afkeurde.

De brede steun voor haar leiderschap kreeg barsten door het vluchtelingendebat. Met haar besliste optreden in de coronacrisis herwon ze het vertrouwen.

De biografie van Ralph Bollmann is niet alleen een briljant geschreven portret van een buitengewone vrouw in het centrum van de macht, maar ook een indrukwekkende geschiedenis van Duitsland en Europa sinds de val van de Muur.


BOEKINFORMATIE Arbeiderspers

  • Vertaling: Anne Folkertsma, Jantsje Post
  • Gebonden – ISBN 9789029543934 – €35,00
  • eBoek – ISBN 9789029543941 – €16,99