Beste vrienden - boekenflitsOp de ochtend van 12 juli 1941 waren de lezers van De Telegraaf getuige van een historische ontmoeting. In het derde verhaal van de dat jaar begonnen strip over Tom Poes deed een vreemde figuur zijn intrede.

Deze persoon had een flinke reis achter de rug, droeg een geruite jas en blies een grote rookwolk uit zijn pijp. Tom Poes groette de vreemdeling beleefd, waarop die zich voorstelde als Ollie B. Bommel. De twee schudden elkaar de hand en stortten zich terstond in hun eerste gezamenlijke avontuur.

Het is het begin van een prachtige vriendschap en het legde de basis voor de zo geliefde stripverhalen die Marten Toonder schreef rondom Tom Poes en heer Bommel.

Ter gelegenheid van het tachtigste jubileum van Tom Poes en heer Bommel verschijnt Beste vrienden, waarin twee onmisbare bronverhalen uit de Bommelsaga zijn samengebracht.

In Tom Poes in de tovertuin is de eerste ontmoeting tussen de twee opgetekend. Daarna volgt het verhaal Tom Poes en de drakenburcht met de introductie van Slot Bommelstein en de Oude Schicht, twee iconische elementen uit de Bommel-verhalen.


BOEKINFORMATIE De Bezige Bij

  • Paperback – ISBN 9789403148410 – €12,50