Een langzaam smeulend vuur - boekenflitsDe nieuwe Paula Hawkins en er is (in ieder geval door mij) reikhalzend naar uitgekeken! Zoals eerder aangetoond in Het meisje in de trein en In het water, heeft Hawkins het vermogen om verschillende invalshoeken, meerdere personages en dito verhaallijnen naadloos te verweven.

Een langzaam smeulend vuur begint met de ontdekking van het ernstig toegetakelde lijk van een twintiger door zijn nieuwsgierige buurvrouw. De politie onderzoekt de zaak en stuit al gauw op drie vrouwen in het leven van het slachtoffer: de buurvrouw, zijn tante en de jonge vrouw die voor het laatst met hem is gezien.

Deze vrouwen kennen elkaar niet, maar hadden alledrie een verschillende relatie met de vermoorde jongeman en verschillende grieven jegens hem. Ze herbergen zelf echter ook geheimen en zijn niet even betrouwbaar.

De verschillende puzzelstukjes die gaandeweg worden onthuld, vormen feitelijk een klassieke whodunnit en dan is er ook nog het boek in het boek…

De sfeer is donker, de personages en hun verschillende motivaties zijn reuze interessant. Het is geen straf om het boek te lezen, misschien had alleen het tempo van het verhaal iets sneller gekund…


BOEKINFORMATIE AW Bruna

  • Vertaling: Miebeth van Horn
  • Paperback – ISBN 9789400513969 – €21,99
  • eBoek – ISBN 9789044933017 – €13,99