Het derde boek - Frank van PamelenIn Het derde boek van Frank van Pamelen leidt een spannende speurtocht naar een van de grootste mysteries uit de geschiedenis. Het is 15 augustus 2019, Maria-Tenhemelopneming en in Siena maakt iedereen zich op voor de Palio, de spectaculaire paardenrace op het wereldberoemde plein.

Professor Olivier Huizinga is met een vriendin een paar dagen in Toscane. Na een botsing met een lokale clochard vindt hij iets in zijn jaszak: een vergeelde pagina met daarop een vage gravure en een handgeschreven boodschap, gericht aan hem persoonlijk.

Even later wordt de zwerver dood aangetroffen naast de Duomo. Boven zijn hoofd prijkt een eeuwenoud raadsel, gebeiteld in het marmer: het SATOR-vierkant. Een woordpuzzel die Huizinga moet zien op te lossen. En snel ook.

Het derde boek is een spannende speurtocht door de geschiedenis: oude dichtregels, antieke kaarten en pauselijke geheimen leiden naar de Terzo, een verloren gewaand werk uit de Griekse oudheid en naar een van de best bewaarde geheimen uit de geschiedenis.


BOEKINFORMATIE Ambo|Anthos

  • Paperback – ISBN 9789026356391 – €20,99
  • eBoek – ISBN 9789026356407 – €12,99