Zwart zout - boekenflitsWeet u het nog? In het eerste deel ontrafelt journaliste Tuva Moodyson de Medusa-moorden in het kleine Zweedse stadje Gavrik.

Voor Zwart zout gaan we terug naar Tuva in Gavrik, maar ze staat op het punt van verhuizen naar de grote stad Malmö en een betere baan. We leren het stadje en sommige inwoners nog beter kennen en komen er achter dat de plaatselijke dropfabriek van levensbelang is voor de gemeenschap.

De schijnbare zelfmoord van de eigenaar én een moord ín de fabriek vormen de katalysator van duistere familiegeheimen en drama binnen de Grimberg-dynastie, eigenaren van de dropfabriek en de grootste werkgever van het stadje. Desondanks is de familie erg op zich zelf en privé. David Holmqvist – we kennen ‘m nog uit deel één – schrijft een boek over de familie en Tuva helpt ‘m daarbij.

We weten al dat Tuva een bijtertje is. Haar doof-zijn vormt nauwelijks een obstakel en ze kent ontberingen, hartzeer en verdriet, maar is ook meedogenloos en vastberaden in haar zoektocht naar de ware toedracht. Ook als ze zichzelf daarbij in gevaar brengt.

Opnieuw heeft Will Dean veel details van het dagelijks Zweedse leven in een klein stadje, het bitterkoude weer en een fascinerend mysterie gebruikt om een ​​meeslepend verhaal te schrijven met een (wederom) onverwachte ontknoping.

Goed geschreven, lekker leesbaar en onderhoudend tot het laatste woord: ook de nieuwe Tuva verdient 4 sterren!


BOEKINFORMATIE AW Bruna

  • Vertaling: Catalien van Paassen, Willem van Paassen
  • Paperback – ISBN 9789400512115 – €21,99
  • eBoek – ISBN 9789044978827 – €11,99