De gezonken verzameling van Ferdinand Columbus - Edward Wilson-LeeDe gezonken verzameling van Ferdinand Columbus vertelt het ongelofelijke verhaal van de buitenechtelijke zoon van Christoffel Columbus, Ferdinand Columbus, die de prestaties en bekendheid van zijn vader wilde evenaren door alle kennis ter wereld te verzamelen onder één dak.

Hij was een van de eerste visionairs die het belang van de uitvinding van de drukpers begreep en zag hoe een enorme schat aan beschikbare informatie de manier van denken en de hele maatschappij zou kunnen veranderen.

Ferdinand reisde jarenlang door de Nieuwe Wereld, hielp de eerste kaarten van de moderne wereld te ontwerpen, reisde naar elke grote stad van Europa en kende de belangrijkste figuren van zijn tijd – van het Spaanse koningspaar tot Erasmus, Thomas More en Albrecht Dürer.

Hij schreef de eerste biografie van zijn vader en schiep daardoor de legende van Columbus die honderden jaren bepaalde hoe Europeanen de wereld zagen.

Hij verzamelde ook de grootste collectie geprinte afbeeldingen en muziek uit die tijd en richtte waarschijnlijk Europa’s eerste botanische tuin op en de allergrootste privébibliotheek die er op dat moment te vinden was.


BOEKINFORMATIE Meulenhoff

  • Vertaling: Hans van Riemsdijk
  • Paperback – ISBN 9789029094665 – €29,99
  • eBoek – ISBN 9789402317220 – €12,99