Een teken van leven - R.J. ElloryAls fotojournalist Stroud naar Londen wordt gehaald door zijn voormalige collega Marcus Haig om zijn oude mentor Vincent Raphael te vinden, raakt Stroud betrokken bij een zoektocht naar de waarheid. Iedereen dacht dat deze Raphael een aantal jaren geleden was omgekomen, maar nu is hij gezien in Istanbul.

Het onderzoek voert Stroud door heel Europa: van Londen naar Istanbul, Amsterdam, Parijs en Berlijn. Stroud komt er gaandeweg achter dat de man die eigenlijk dood zou moeten zijn, misschien wel helemaal nooit heeft bestaan. En niet alleen Stroud blijkt op zoek naar Raphael, ook de Mossad en andere geheime diensten zijn erg geïnteresseerd in de bevindingen.

R.J. Ellory heeft eigenlijk nog nooit teleurgesteld met zijn thrillers en ook Een teken van leven is een schot in de roos. Het boek hanteert een prettig tempo en is goed geschreven.

Op het laatst komen de meeste gebeurtenissen, mensen en acties allemaal samen, inclusief een aantal extra verrassingen. Maar er op de laatste pagina’s ook duidelijk voorgesorteerd op een volgend deel.

Wordt vervolgd (vermoedelijk)…


BOEKINFORMATIE De Fontein

  • Vertaling: Kris Eikelenboom
  • Paperback – ISBN 9789026156892 – €20,99
  • eBoek – ISBN 9789026156908 – €12,99