1979 - boekenflitsTerug naar 1979. Het is de winter van sneeuwstormen, lage temperaturen, stakingen, stroomstoringen en terroristische dreiging.

Journaliste Allie Burns jaagt op haar eerste grote primeur. Ze is een van de weinige vrouwen op de redactie en heeft een knalonderwerp nodig, zodat het mannelijke deel van het journaille haar serieus gaat nemen.

Om weg te komen van de typische ‘vrouwenverhalen’ besluit ze om met collega journalist Danny Sullivan de krachten te bundelen. Ze stuiten onder meer op internationale belastingfraude en een binnenlands terroristisch complot. Om tot de bodem te gaan, besluiten ze om binnen de groepering te infiltreren…

Dit boek is het eerste deel van een nieuwe serie en de aftrap is zeker een ruime voldoende waard. De personages zijn interessant en de twee verhaallijnen houden de aandacht goed vast.

Ook de setting van deze thriller – in 1979 dus – is door McDermid tot in detail uitgewerkt door de aandacht voor de muziek, kleding en maatschappelijke omstandigheden van die tijd.


BOEKINFORMATIE Luitingh Sijthoff

  • Vertaling: Frank Lefevere
  • Paperback – ISBN 9789024597390 – €21,99
  • eBoek – ISBN 9789024597406 – €12,99