Appels vallen niet - boekenflitsDeze nieuwe roman van Liane Moriarty speelt zich af in de suburbs en draait om een reeks complexe familieproblemen.

Bij de familie Delaney draaide altijd alles om tennis. De ouders, Stan en Joy, waren allebei tenniscoach en ook de kinderen sloegen vroeger een behoorlijk balletje mee.

Na verkoop van het familiebedrijf doen Stan en Joy het wat rustiger aan. De vier kinderen zijn volwassen en hebben niet direct meer hun hulp nodig, hoewel Joy heel graag oma wil worden.

De familie krijgt een grote schok te verwerken als Joy op een gegeven moment wordt vermist en deze gebeurtenis zet alle interne verhoudingen op scherp. Waarom is Joy verdwenen, wat speelde er en wie was vorig jaar toch die mysterieuze bezoeker?

De focus verschuift langzaam maar zeker naar Stan, want hij heeft – zeker voor iemand die claimt onschuldig te zijn – best veel te verbergen…

Ik begon met vrij hoge verwachtingen aan het boek en het beschikt ook zeker over een gedegen en kwalitatieve fundering, maar het duurde vrij lang voordat ik echt in het verhaal zat.

Moriarty besteedt veel ruimte aan achtergrond- en karakteranalyses en die deden het niet zo voor mij, maar het mysterie en de mogelijke misdaad voegen absoluut wel iets extra’s toe.


BOEKINFORMATIE AW Bruna

  • Vertaling: Anna Livestro
  • Paperback – ISBN 9789400514447 – €22,99
  • eBoek – ISBN Liane Moriarty – €11,99