Een winter in Parijs - boekenflitsJane Smiley won in 1992 de Pulitzerprijs voor A Thousand Acres en dat boek werd vijf jaar later verfilmd met een grote sterrencast, maar die roman is nooit in het Nederlands verschenen. De eer valt namelijk ten beurt aan Een winter in Parijs (Perestroika in Paris).

Paras (Perestroika) is een jong renpaard dat ergens op het Franse platteland woont. Het is een nieuwsgierig renpaard dat ontsnapt uit haar stal en terechtkomt op de Champs de Mars (het park/terrein waarop de Eiffeltoren staat). Paras raakt bevriend met een hond en een raaf en de drie dieren genieten van het vrije leven in de mooie stad.

Dan ontmoet de dierenbende Étienne, een jongen van acht jaar die alleen met zijn oude overgrootmoeder woont. Als de winter dichterbij komt, biedt hij ze onderdak. Maar hoelang gaat dat goed?

Een winter in Parijs is een lieve, tedere fabel over gevonden familie, vertrouwen, overleven en bijzondere banden. Het tempo van Smileys’ verhandeling over vrijheid en onafhankelijkheid is ontspannen, maar niet sloom. Hoop en troost, zoals het hoort in deze donkere dagen…


BOEKINFORMATIE Nieuw Amsterdam

  • Vertaling: Nan Lenders
  • Gebonden – ISBN 9789046829028 – €23,99
  • eBoek – ISBN 9789046829035 – €10,99