Jan Foudraine - boekenflitsOf het nu gaat om zijn baanbrekende bestseller Wie is van hout…, zijn spirituele zoektocht bij onder anderen Bhagwan, Krishnamurti en Alexander Smit of zijn hartstochtelijke pleidooi voor psychotherapie – er zijn weinig mensen die een grotere stempel op hun tijd hebben gedrukt dan Jan Foudraine (1929-2016).

In deze biografie neemt Alex Rutten de lezer mee op een avontuurlijke, intellectuele en spirituele reis door het leven van een intrigerend mens. Deze reis voert van de Leidse studentenwereld, via psychiatrische instellingen in Nederland en de Verenigde Staten, naar het Indiase Poona, waar Foudraine een leerling wordt van Bhagwan (Osho) om vervolgens in Nederland diens prominentste ambassadeur te worden.

Het grote publiek ziet in Foudraine een held, de pers een charlatan. Foudraine zelf blijft ondertussen de onderzoekende en kritische geest die hij altijd is geweest, waarbij zijn werk als psychotherapeut steeds vooropstaat.

Aan de hand van boeken, brieven en interviews schildert Alex Rutten een levendig portret van Foudraine als denker en doener.


BOEKINFORMATIE

  • Gebonden – ISBN 9789026349843 – €26,99
  • eBoek – ISBN 9789026349850 – €13,99