Mijn fantomen - boekenflitsDe relatie tussen Bridget en haar moeder Helen is er één uit de categorie moeizaam. Bridget is ergens in de veertig, woont samen met haar vriend in Londen en werkt aan een universiteit.

Ze ziet haar moeder één keer per jaar – voor de verjaardag van Helen – en Bridget vindt dat eigenlijk wel prima. Helen wil het contact graag intensiveren, maar de relatie tussen moeder en dochter is altijd stormachtig geweest binnen een behoorlijk disfunctioneel gezin.

Het schrijnende verhaal van Bridget en Helen wordt verteld op een messcherpe, soms herkenbare én toch ook op een grappige manier. Gwendoline Riley vraagt de lezer enerzijds om na te denken over de obsessie van Bridget met haar moeder, maar ook over alle onuitgesproken zaken tussen beiden als basis voor hun moeilijke relatie.

Mijn fantomen is een razendknappe roman met onwaarschijnlijke karakters, een aparte kijk op familierelaties en een compromisloos einde. Geen verlossing of nette afsluiting, maar dat heeft het ‘echte’ leven ook lang niet altijd.


BOEKINFORMATIE Podium

  • Vertaling: Hester Tollenaar
  • Paperback – ISBN 9789463810951 – €21,50
  • eBoek – ISBN 9789463810968 – €9,99