Trouw - boekenflitsCarlo en Margherita zijn – voor de buitenstaander – een gelukkig getrouwd stel van in de dertig. Carlo is universitair docent creatief schrijven en zijn vrouw Margherita makelaar. Beiden twijfelen soms over de huwelijkse trouw.

Carlo wordt met studente Sofia betrapt op het vrouwentoilet van de universiteit en moet zijn uiterste best doen om zich uit deze situatie te kletsen. Margherita heeft seksuele fantasieën over haar jonge fysiotherapeut en vraagt zich af of die dromen ooit realiteit mogen worden.

Een aantal jaren later blijkt het huwelijk van Margherita en Carlo het te hebben overleefd. Ze wonen in een prettig appartement en hebben een zoontje. Over verborgen liefdes wordt niet meer gesproken, todat iemand Carlo anoniem boodschappen begint te sturen. Dat triggert het een en ander; heeft het stel destijds wel de juiste keuzes gemaakt of verraad je juist je ware zelf als je de ander trouw blijft?

Trouw van Marco Missiroli beweegt in een snel tempo, maar het gevoel dat het verhaal daadwerkelijk ergens heen gaat, ontbreekt af en toe. Er gebeurt weinig en de gebeurtenissen voelen hier en daar wat oppervlakkig aan. Niettemin is het een zeer leesbare roman en ademt het verhaal een fijne sfeer.


BOEKINFORMATIE Cossee

  • Vertaling: Hilda Schraa
  • Paperback – ISBN 9789059369498 – €22,99
  • eBoek – ISBN 9789059369504 – €9,99