Liefde en gymnastiek - boekenflitsAan het einde van de negentiende eeuw woont secretaris Celzani in een van de oudste huizen van Turijn. Achter zijn nette, bezadigde voorkomen gaat een levendig temperament schuil, een sterke sensualiteit: geen onbedekt voetje op de treeplank van een rijtuig, geen vrijend stelletje ontgaat hem.

Als de gymnastieklerares Pedani in het appartementencomplex komt wonen, raakt de secretaris tot over zijn oren verliefd. Maar juffrouw Pedani is niet geïnteresseerd in zijn hartstocht.

Zij heeft besloten haar leven te wijden aan het gymnastiekonderwijs en de verbetering van de gezondheid van de Italiaanse jeugd en niets kan haar hiervan afbrengen. C

elzani begrijpt dat hij zich in haar passie zal moeten verdiepen, wil hij een kans maken.

Liefde en gymnastiek is de prachtige liefdesgeschiedenis van een ogenschijnlijk verlegen man en een schitterende en sportieve vrouw. Het is zowel een liefdesverhaal als een verslag van oprechte bevlogenheid en geloof in vooruitgang.

Edmondo de Amicis (1846-1908) is de auteur van onder meer een reisboek over Nederland en het beroemde opvoedkundige werk Cuore, dat nog steeds op Italiaanse scholen wordt gebruikt.


BOEKINFORMATIE Prometheus

  • Vertaling: Anthonie Kee
  • Gebonden – ISBN 9789044649741 – €20,00