Een volmaakte eenheid - boekenflitsDe voedselschaarste (1845-1850) in Ierland drijft de jonge Henry O’Toole – zoals zo veel van zijn landgenoten – naar de Verenigde Staten. Discriminatie jegens Ieren dwingt hem zijn naam te veranderen in Taylor. Hij vindt uiteindelijk werk als rondtrekkende smid en belandt op de Jubilee plantage in Virginia.

Hij ontmoet daar de zwarte huisslaaf Sarah en de twee vinden elkaar leuk, maar er zijn veel uiteraard obstakels. Het verschil in huidskleur om te beginnen, maar ook de onwetendheid van Henry over de gebruiken in het zuiden van de VS kunnen Sarah en de mensen om haar heen danig in gevaar brengen.

Is hun liefde sterk genoeg om de weerstand uit een maatschappij – die hun relatie ziet als illegaal en immoreel – te doorstaan?

Een volmaakte eenheid – is een mooi staaltje historische fictie en is gebaseerd op de geschiedenis van van de betovergrootouders van de schrijfster. Het is dus deels geschiedenis, deels romantiek en deels biografie en bevat een krachtige boodschap.

De originele titel A More Perfect Union dekt de lading – gezien de historie en locatie – nog beter, omdat iedere Amerikaan weet dat hij/zij altijd moeten blijven streven naar een nog beter land (a more perfect union).

Zeer geslaagde en interessante roman met mooie personages en zeer visueel geschreven in korte hoofdstukken.


BOEKINFORMATIE Signatuur

  • Vertaling: Catalien van Paassen
  • Paperback – ISBN 9789401610247 – €22,99
  • eBoek – ISBN 9789044933130 – €12,99