Monotasking - boekenflitsNeurologisch onderzoek toont herhaaldelijk en overduidelijk aan dat er sprake is van trechterwerking in onze cognitieve functie: als we meer dan één ding tegelijk doen, worden we minder efficiënt en vatbaarder voor het maken van fouten. Onze systemen raken overbelast en we crashen. We zijn geprogrammeerd om te monotasken: om toegewijde aandacht te geven aan niet meer dan één taak tegelijk.

Of je het nu monotasking, opmerkzaamheid of in het nu zijn noemt, het doel is hetzelfde: focus op één ding tegelijk en doe dat met alles en altijd. Als we dingen doen met onze volledige focus, ons lichaam en onze hersenen volledig afstemmen op één activiteit, kunnen er verbazingwekkende dingen gebeuren.

Met behulp van kennis uit de psychologie, neurowetenschappen en mindfulness worden in Monotasking onze twaalf belangrijkste alledaagse activiteiten uitgelichten leren we om onze ‘monotasking’-spier te versterken.

Als we ons concentreren op wat we doen, waar we zijn en met wie we zijn, kunnen we ons vermogen herontdekken om van het leven te genieten, contact te maken met anderen en te slagen in alles wat we doen.

Uiteindelijk maakt dat ons gelukkiger, productiever en meer aanwezig – in alle aspecten van onze levens.


BOEKINFORMATIE Volt

  • Vertaling: Willem van Paassen
  • Paperback – ISBN 9789021428598 – €22,50
  • eBoek – ISBN 9789021428604 – €11,99