Rood in Wassenaar - boekenflitsMarjolein Moorman groeit op in Wassenaar, in een ‘rood’ gezin tussen de villa’s. Anders dan veel mensen in hun omgeving, hebben ze het thuis niet breed.

Tijdens haar studententijd overlijden haar vader en moeder kort na elkaar en blijkt er een schuld te zijn, die Marjolein en haar twee jongere broers op zich nemen. Het zijn vormende gebeurtenissen in haar leven.

In Rood in Wassenaar vertelt Marjolein Moorman haar verhaal, van haar jeugd in een van de rijkste gemeenten van Nederland tot haar strijd als wethouder in Amsterdam. Ze streeft naar meer kansengelijkheid en minder armoede, naar kwalitatief goed en toegankelijk onderwijs voor iedereen.

Met lef en daadkracht toont ze hoe het sociaaldemocratische ideaal in de praktijk gebracht kan worden en opnieuw aan geloofwaardigheid kan winnen. Anno 2022 moet iedereen alles kunnen bereiken in het leven, op eigen kracht.

Succes is je eigen verdienste en als je faalt, is dat je eigen schuld. Maar door het individu volledig verantwoordelijk te maken voor zijn eigen leven gaat veel talent verloren en dreigt onze samenleving steeds verder uiteen te vallen.

Moorman ziet het bestrijden van kansenongelijkheid dan ook als haar belangrijkste opdracht.


BOEKINFORMATIE Ambo|Anthos

  • Paperback – ISBN 9789026357077 – €20,99
  • eBoek – ISBN 9789026357084 – €11,99