Een gelaten leven - boekenflitsLady Slane is achter in de tachtig. Lord Slane is net overleden, de kinderen zijn zelf al op leeftijd en er zijn tientallen kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Haar man was een zeer gerespecteerde publieke figuur en zij werd beschouwd als de perfecte vrouw. Ze heeft nooit echt op eigen benen gestaan, omdat ze heel jong is getrouwd.

Als Lord Slane overlijdt, verruilt ze het statige landhuis voor een kleine cottage in Hampstead. Hier herinnert ze zich de dromen uit haar jeugd en geniet van de hervonden vrijheid met vreemde metgezellen. In deze eigen wereld hervindt ze de passie uit haar jeugd.

Dit meesterwerk van Vita Sackville-West werd voor het eerst gepubliceerd in 1931 en is de fictieve evenknie van Een eigen kamer van haar hartsvriendin Virginia Woolf.

Deze feministische roman benadrukt dat de levens van vrouwen ertoe doen en dat ze niet hoeven te wijken voor dat van de man. Het is ook een sterk argument dat iedereen zijn eigen keuzes moet kunnen maken, zonder omstandigheden als afkomst, geslacht en familie.

Hoe dan ook, deze roman gaat over een vrouw die uiteindelijk de kans krijgt om voor zichzelf op te komen en terug te keren naar haar eigen kern. En dat doet ze op een prachtige en boeiende manier.


BOEKINFORMATIE Orlando

  • Vertaling: Mouring Lindenburg
  • Gebonden – ISBN 9789083166339 – €23,99
  • eBoek – ISBN 9789083166346 – €16,99