Violeta - boekenflitsVioleta del Valle komt ter wereld op een stormachtige dag in 1920, als eerste meisje in een gezin met vijf onstuimige broers. Haar leven wordt vanaf het begin gekenmerkt door buitengewone gebeurtenissen.

De schokgolven van de Eerste Wereldoorlog zijn nog steeds voelbaar als de Spaanse griep de kusten van Zuid-Amerika bereikt, bijna precies op het moment van haar geboorte. Dankzij de vooruitziende blik van haar vader zal het gezin ongeschonden uit deze crisis komen.

Algauw volgen er nieuwe problemen. De Grote Depressie verstoort het luxueuze leven in de grote stad dat Violeta tot dan toe heeft gekend. Haar familie verliest alles en moet zich terugtrekken in een afgelegen deel van het land. Daar wordt Violeta volwassen en ontmoet ze haar eerste minnaar…

In een brief aan iemand van wie ze zielsveel houdt, schrijft Violeta over de armoede en voorspoed, de verliezen en vreugdes en over de grote liefdes van haar leven en het verwoestende liefdesverdriet dat daarna kwam.

Belangrijke ontwikkelingen in de geschiedenis hebben haar turbulente leven bepaald: de strijd voor vrouwenrechten, de opkomst en ondergang van tirannen en uiteindelijk niet één, maar twee pandemieën.

Met Violeta schreef Isabel Allende opnieuw een episch verhaal met gevoel voor humor en een enorme passie. Na het grote succes van Bloemblad van zee opnieuw een grootse, meeslepende historische roman van Isabel Allende.


BOEKINFORMATIE Wereldbibliotheek

  • Vertaling: Rikkie Degenaar
  • Paperback – ISBN 9789028451933 – €24,99
  • eBoek – ISBN 9789028451940 – €12,99