Voeding is geen medicijn - boekenflitsHet boek dat iedereen wakker moet schudden over waarom diëten niet werken, waarom je gezondheid niet kunt afmeten aan gewicht en waarom we alles moeten kunnen blijven eten.

  • Maken koolhydraten je dik?
  • Kan het ketodieet je psychische aandoeningen genezen?
  • Zijn eieren net zo slecht voor je als roken?

Nee, nee en absoluut niet. Dit valt allemaal onder wat Joshua Wolrich ‘nutribullshit’ noemt en het is zijn missie om deze misverstanden uit de wereld te helpen.

In Voeding is geen medicijn baant hij zich een weg door voedingswetenschap (de goede en slechte) om bepaalde mythes te ontkrachten die veel van ons zonder twijfel voor waar hebben aangenomen.

Als je je ooit hebt afgevraagd of je suiker zou moeten laten staan, intermittent fasting zou moeten proberen, een sapkuur zou moeten doen, of als je al dieet na dieet hebt gevolgd (die allemaal niet werkten), dan is dit boek voor jou.

Als dokter en iemand die persoonlijke ervaring heeft met hoe slecht diëten kunnen zijn, vindt Joshua Wolrich dat iedereen het verdient een gelukkige, gezonde relatie met voeding en ons lichaam te hebben.

Zijn boodschap is duidelijk: we moeten de strijd aangaan met het stigma dat op gewicht, de leugens blootleggen die de dieetcultuur verspreidt en onszelf toestemming geven om alles te mogen eten.

Volgestopt met de laatste onderzoeken én een flinke dosis humor zorgt dit boek er voor om het idee los te laten dat gewicht gezondheid definieert en helpt het de onjuiste informatie te herkennen die we elke dag horen.


BOEKINFORMATIE Lev.

  • Vertaling: Marjet Schumacher
  • Paperback – ISBN 9789400514645 – €22,99
  • eBoek – ISBN 9789044933659 – €12,99