Al die liefde en woede - boekenflitsNa de geboorte van haar kind vraagt Ianthe Frances Mosselman zich af hoe het komt dat ze naast blijdschap en liefde ook woede voelt. Het is een emotie waarvoor nauwelijks een plek lijkt te zijn.

Schrijvend, overpeinzend en onderzoekend probeert ze uit te vinden waar haar woede vandaan komt. Betekent het krijgen van een kind niet alleen een verrijking maar ook het verlies van iets? Onbeschroomd eerlijk verkent Mosselman haar tegenstrijdige gevoelens.

Hoe het krijgen van een kind haar en haar positie in de maatschappij heeft veranderd. Hoe ze heel haar leven streefde naar zelfstandigheid, maar sinds de geboorte van haar kind een beklemmend besef van afhankelijkheid ervaart.

Hoe gelijkwaardigheid tussen man en vrouw nog altijd bemoeilijkt wordt door de ideeën en mythen over moederschap. Hoe je te verhouden tot de norm? Hoe dicht dood en leven bij elkaar liggen en dat ‘natuurlijk’ niet altijd natuurlijk is.

En wat het betekent om zo veel van iemand te houden terwijl dat je tegelijkertijd ook zo bang kan maken, want de keerzijde van liefde en geluk is de vrees voor verlies ervan.


BOEKINFORMATIE Atlas Contact

  • Paperback – ISBN 9789045044972 – €22,99