De ijzeren schaduw - boekenflits1915. Oorlogsvlieger Melbourne Summers krijgt bericht dat zijn broer vermoord is tijdens een geheime missie in bezet België. Hij deed onderzoek naar de IJzeren Schaduw. Dan ontvangt Melbourne een anonieme brief met cryptische boodschappen die de sleutel vormen tot de aard van de IJzeren Schaduw.

In de voetsporen van zijn broer reist hij naar Brussel. Daar wacht hem niet alleen de schokkende waarheid over zijn broer, maar hij ontdekt ook dat de IJzeren Schaduw een veel groter gevaar vormt dan iemand ooit had kunnen bedenken…

Hij vond het een vreemde gedachte dat een doodgewone paraplu het lot van heel Europa in zich zou kunnen verbergen.
Toch liep hij hier met die paraplu in zijn hand, terwijl hij probeerde die loodzware gedachte te verjagen en een normale indruk te maken. Heel even draaide hij zijn hoofd om voor een blik naar achteren. De straat, slecht verlicht door vage gaslantaarns, lag er verlaten bij. Ook de ramen aan weerskanten waren donker. Maar ze hadden zijn hele huis overhoop gehaald, zijn netwerk vernietigd en die arme Luc vermoord.
Hij keek weer voor zich en versnelde zijn pas. Zijn voetstappen galmden over de keitjes, begeleid door het regelmatige getik van de paraplu, die hij als wandelstok gebruikte. Hij haalde zijn zakhorloge tevoorschijn, voornamelijk om zijn gedachten te verzetten. Kwart voor acht, Duitse tijd. Zo kwam hij nog te laat.
Opeens verstijfde hij toen hij een geluid achter zich hoorde.


BOEKINFORMATIE De Fontein

  • Vertaling: Jan Smit
  • Paperback – ISBN 9789026154348 – €20,00
  • eBoek – ISBN 9789026154355 – €9,99