Er is nog tijd - boekenflitsTerwijl Gabriel García Márquez in 2014 op sterven ligt, vertrouwt zijn zoon Rodrigo García zijn gedachten en overpeinzingen toe aan het papier. Wat begint als een poging om grip te krijgen op de gebeurtenissen, eindigt als een intiem en eerlijk verslag over de sterfelijkheid en menselijkheid van zijn vader.

Er is nog tijd schetst een rijk en fascinerend portret van een familie die met verlies wordt geconfronteerd en geeft een nieuw beeld van de bekende auteur. We leren Gabo, zoals García Márquez liefkozend door zijn familie werd genoemd, kennen op zijn kwetsbaarst, als een man wiens wrange humor schittert, zelfs als zijn helderheid afneemt.

Hij geniet van de genegenheid en aandacht van de mensen om hem heen, maar worstelt met wat hij zal verliezen – en wat al verloren is. Zijn vrouw Mercedes, zijn muze en constante metgezel en een van de belangrijkste invloeden op zijn leven en schrijven, blijft aan zijn zijde tot het bittere eind.

Als zij in 2020 ook overlijdt, voelt Rodrigo García de ruimte om zijn herinneringen aan beide ouders ook daadwerkelijk te publiceren. García zet de deur naar het privéleven van de literaire reus open en laat ons niet alleen de schrijver ontmoeten, maar ook de vader en de familie als geheel en maakt ons deelgenoot van hun intimiteit.

Er is nog tijd is zowel een geschenk aan de lezers van Gabriel García Márquez als een groots eerbetoon door iemand die hem als geen ander kende.


BOEKINFORMATIE Meulenhoff

  • Vertaling: Ton Heuvelmans
  • Paperback – ISBN 9789029095198 – €20,99
  • eBoek – ISBN 9789402318692 – €12,99