Borsten en eitjes - boekenflitsTerwijl schrijfster Natsu, hoofdpersoon van dit verhaal, worstelt met het schrijven van haar langverwachte tweede roman koestert ze de wens om moeder te worden. Maar ze is alleenstaand en heeft geen behoefte aan een partner.

In Japan is spermadonatie en IVF voor alleenstaanden echter verboden, dus is zij gedwongen alternatieve methoden om zwanger te raken te onderzoeken: van internationale spermadonatie tot het maken van illegale afspraken met schimmige donoren in eigen land.

Natsu’s zus Makiko overweegt haar borsten te laten vergroten en Makiko’s tienerdochter worstelt met zichzelf en haar lichaam als jonge vrouw.

Bijzonder treffend en eerlijk en met veel fijnzinnige humor, schrijft Mieko Kawakami over de verschillende kanten van vrouwelijkheid, het vrouwelijk lichaam en (de weg naar) moederschap.

Borsten en eitjes volgt Natsu en de vrouwen in haar leven terwijl zij uitvinden hoe ze vorm willen geven aan een leven als schrijver, zus, moeder, vriendin: als vrouw – met of zonder kind.


BOEKINFORMATIE Podium

  • Vertaling: Maarten Liebregts
  • Paperback – ISBN 9789463811323 – €24,99
  • eBoek – ISBN 9789463811330 – €12,99