De laatste dag - boekenflitsOp die zesde mei in 2002 – op de parkeerplaats van het Mediapark in Hilversum – trok een toen nog onbekende jongeman zijn pistool en vuurde zes schoten af op Pim Fortuyn.

Het uur daarvoor was Fortuyn te gast geweest in het radioprogramma van Ruud de Wild. De toen nog twintigjarige Filemon Wesselink had nog een interview afgenomen met de politicus vlak voordat hij het gebouw verliet.

Paul van der Lugt, Ruud de Wild en zijn producer Merel van Dijk waren erbij toen er plotseling schoten klonken en Fortuyn in elkaar zakte. Claudia de Breij en Herman van der Zandt zagen hem op het parkeerterrein liggen.

Hans Smolders, de chauffeur van Fortuyn, bedacht zich geen moment en rende achter de schutter aan. In dit boek beschrijft Paul van der Lugt van minuut tot minuut hoe de betrokkenen die noodlottige dag hebben beleefd.

De laatste dag is een indringende en huiveringwekkende reconstructie van de eerste politieke moord in Nederland sinds 1672. De schokgolf die dit veroorzaakte in de samenleving dreunde lang na (en is soms nog altijd merkbaar).

Iedereen die deze gebeurtenis bewust heeft meegemaakt weet nog precies wat hij deed toen het nieuws bekend werd. Dit boek van Paul van der Lugt is een buitengewoon toegankelijk en makkelijk geschreven reconstructie aan de hand van de mensen die destijds bij 3FM aanwezig waren.


BOEKINFORMATIE Alfabet

  • Paperback – ISBN 9789021341682 – €18,99
  • eBoek – ISBN 9789021341699 – €9,99