Moeders Zondag - boekenflitsHet is 30 maart 1924, de dag waarop al het huispersoneel vrijaf krijgt voor familiebezoek.

Jane Fairchild is een dienstmeisje dat als kind te vondeling is gelegd. Hoe zal zij deze dag doorbrengen? Zij heeft immers geen moeder om te bezoeken. Hoe zal de rest van haar leven zich ontvouwen, na de gebeurtenissen van deze dag – een dag om nooit meer te vergeten?

Het verrassende, diep ontroerende levensverhaal van een jonge vrouw vormt het hart van dit briljante boek – Graham Swift op zijn allerbest.

In Moeders Zondag zijn geluk, hartstocht en een afschuwelijk verlies met elkaar verweven in het tijdsbestek van een eerste, idyllische lentedag. Die dag, die in een drama eindigt, vormt het begin van het latere leven van Jane Fairchild als gevierd auteur van romans en memoires.

Moeders Zondag is misschien wel het mooiste en meest ontroerende verhaal dat Graham Swift in zijn indrukwekkende literaire carrière heeft geschreven. Een kandidaat voor alle literaire prijzen. Met deze korte roman bewijst hij niet alleen zijn superieure schrijverschap, maar toont hij ook aan hoe belangrijk verhalen in ons leven kunnen
zijn.


BOEKINFORMATIE Hollands Diep

  • Vertaling: Irving Pardoen
  • Paperback – ISBN 9789048865185 – €15,00
  • eBoek – ISBN 9789048832477 – €9,99