Boedapest - boekenflitsBoedapest heeft een rijke en veelbewogen geschiedenis. Vanwege zijn centrale ligging en de verbindingen via de Donau is het altijd een kruispunt geweest van handel, cultuur en volken.

In de afgelopen tweeduizend jaar verschoof het zwaartepunt van de macht in Boedapest herhaaldelijk tussen Oost en West en de stad vertoont nog altijd de littekens van de opkomst en ondergang van meerdere rijken, twee wereldoorlogen, revoluties en het communisme.

In dit boek vertelt historicus Victor Sebestyen het verhaal van deze tumultueuze, vaak verdeelde, maar altijd fascinerende stad. Hij voert ons mee naar de gebeurtenissen die Boedapest en zijn inwoners hebben gevormd.

Van de Romeinse aanwezigheid in het oude Boeda en de Ottomaanse overheersing tot de opkomst van Boedapest als tweede hoofdstad van Oostenrijk-Hongarije en het roerige Sovjettijdperk.

Daarnaast verdiept hij zich in de verschillende culturen, talen en religies die de stad nog altijd rijk is. Boedapest is een stad van uitersten en Sebestyen toont het historische belang van de stad voor Hongarije, Europa én de rest van de wereld.


BOEKINFORMATIE Spectrum

  • Vertaling: Rob de Ridder
  • Gebonden – ISBN 9789000370313 – €44,99
  • eBoek – ISBN 9789000370320 – €19,99