De rode pijl - boekenflitsWanneer een jonge, getroebleerde schrijver alle contact verliest met de vermaarde natuurkundige – de Fysicus – van wie hij de memoires optekent, dreigt hij opnieuw in het zwarte gat te vallen waaruit het schrijversbestaan hem een uitweg bood.

Zijn voorschot heeft hij verbrast en hij wordt achtervolgd door een overweldigend gevoel van angst, dat hij omschrijft als ‘de Mist’. Hij begint aan een reis door Italië waarin hij niet alleen op zoek gaat naar de Fysicus, maar ook naar zichzelf.

Met de Frecciarossa – de vuurrode Italiaanse hogesnelheidstrein – doorkruist hij Italië op zoek naar de Fysicus, in de hoop zijn eigen leven terug te krijgen door dat van een ander te vertellen.

Als onderdeel van een experimentele, psychedelische behandeling duikt hij ondertussen in zijn eigen verleden, van zijn gefaalde kunstenaarscarrière in Brooklyn tot de vervreemding van zijn succesvolle vrouw.

In De rode pijl neemt William Brewer ons mee naar de schimmige diepten van de menselijke psyche, om weer tevoorschijn te komen in een wereld die als nieuw lijkt.


BOEKINFORMATIE Spectrum

  • Vertaling: René Kurpershoek
  • Paperback – ISBN 9789000375608 – €24,99
  • eBoek – ISBN 9789000375660 – €14,99