De vader van de moderne neurowetenschap - boekenflitsEind negentiende eeuw legde Santiago Ramón y Cajal de basis voor de moderne neurowetenschap. Deze Spaanse wetenschapper van bescheiden komaf ontdekte dat ons zenuwstelsel is opgebouwd uit individuele cellen, neuronen, die verschillende rollen hebben en onderling communiceren.

Met zijn ontdekking van deze zogenoemde neurondoctrine en gedetailleerde anatomische tekeningen gaf hij een revolutionaire nieuwe kijk op het menselijk brein, waarvoor hij in 1906 de Nobelprijs ontving.

Cajal deed voor onze kennis van de hersenen wat Galileo Galilei en Isaac Newton deden voor onze kennis van de natuurkunde. En toch kennen maar weinig mensen zijn naam.

In deze alomvattende biografie brengt Benjamin Ehrlich daar verandering in. Vol verve neemt hij ons mee in Cajals leven en zijn wetenschappelijke zoektocht naar het neuron.

Daarmee vertelt Ehrlich niet alleen het fascinerende verhaal van een van de grootste wetenschappers van de negentiende eeuw, maar ook dat van onze hersenen. In combinatie met Cajals baanbrekende anatomische tekeningen is dit het definitieve standaardwerk over de grondlegger van de moderne neurowetenschap.


BOEKINFORMATIE Spectrum

  • Paperback – ISBN 9789000363049 – €34,99
  • eBoek – ISBN 9789000363056 – €19,99