Het tijdperk van onzekerheid - boekenflitsBegin twintigste eeuw, in het gouden tijdperk van de natuurkunde, zette een groep wetenschappers het bestaande wereldbeeld op zijn kop. Onder hen bevonden zich Marie Curie, Max Planck, Niels Bohr, Werner Heisenberg, Erwin Schrödinger en Albert Einstein.

Met hun baanbrekende onderzoeken veroorzaakten zij een wetenschappelijke golf die leidde tot een compleet nieuwe kijk op de wereld. Hürter neemt ons op levendige wijze mee langs de intellectuele paden die zij aflegden en verweeft hun verhalen tot één fascinerende wetenschapsgeschiedenis.

Maar het tijdperk van de relativiteitstheorie en de kwantummechanica was ook het tijdperk van oorlogen en revoluties. Zo zorgde de ontdekking van radioactiviteit voor een doorbraak in de wetenschap, maar leidde die uiteindelijk ook tot de rampen in Hiroshima en Nagasaki.

In Het tijdperk van onzekerheid laat Tobias Hürter zien dat de wetenschap altijd onlosmakelijk verbonden zal zijn met de belangrijkste gebeurtenissen in de wereld.


BOEKINFORMATIE Spectrum

  • Gebonden – ISBN 9789000380640 – €32,99
  • eBoek – ISBN 9789000380657 – €19,99