Lavery & zoon - boekenflitsOktober 1966: William Lavery geniet met volle teugen van het galadiner dat gehouden wordt ter ere van de net afgestudeerden aan de Academie voor Balsemen.

Zijn vriendin Gloria zit naast hem, zijn oom Robert, hoofd van de uitvaartonderneming van de familie Lavery, glimt van trots. Dan komt er een urgent bericht: er heeft zich een ramp voltrokken op een school in Aberfan en er worden dringend balsemers gevraagd.

Die nacht wordt William geconfronteerd met herinneringen aan zijn jeugd. Als koorjongen in Cambridge was hij gekozen om de felbegeerde solo te zingen tijdens de kerstmis. Maar een noodlottig misverstand met zijn beste vriend Martin en een onvergeeflijke keuze van zijn moeder hebben onomkeerbare gevolgen.

Sindsdien heeft hij beiden niet meer gezien en nooit meer gezongen. Aberfan betekent opnieuw een keerpunt in zijn leven. Voor William is balsemen de ultieme uiting van compassie voor anderen, maar zal het hem ook lukken om deze compassie voor zichzelf te vinden?


BOEKINFORMATIE Nieuw Amsterdam

  • Vertaling: Anneke Bok, Claudia de Poorter
  • Paperback – ISBN 9789046828564 – €22,99
  • eBoek – ISBN 9789046828571 – €12,99