Misdaad en straf in de polder - boekenflitsVan winkeldiefstal tot te hard rijden. Van fraude tot moord. Het Openbaar Ministerie geeft leiding aan de opsporing en vervolgt strafbare feiten.

Als onderdeel van de rechterlijke macht is het een belangrijke speler in de rechtsstaat, waarin vrijheid, rechtszekerheid en rechtsgelijkheid voor de burger essentieel zijn.

Paul van Liempt voerde lange gesprekken met de hoofdrolspelers van het OM over hun vak en hun drijfveren. Hij sprak met officieren van justitie, hoofdofficieren van justitie en advocaten-generaal. En met het College van procureurs-generaal in Den Haag, de landelijke leiding van het OM.

Ook bezocht hij rechtszaken en was hij een paar keer aanwezig bij intern overleg. Op die manier kreeg hij een unieke kijk achter de schermen in een turbulente periode, waarin het proces rond MH17, de moorden op advocaat Derk Wiersum en Peter R. de Vries, de verhouding tot de media en corona aan bod komen.

Ook reflecteren officieren, hoofdofficieren en leden van het College openhartig op de grote onrust die ontstond door de verziekte verhoudingen aan de top van het OM. Voor het eerst opende het OM zijn deuren voor een uitvoerig verhaal van binnenuit.


BOEKINFORMATIE Prometheus

  • Paperback – ISBN 9789044644357 – €22,50
  • eBoek – ISBN 9789044644364 – €13,99