Tussen de Himalaya en de hemel - boekenflitsHet bijzondere verhaal van Maggie Doyne begint wanneer ze op haar negentiende een tussenjaar neemt om de wereld rond te reizen. Tijdens haar reis ontmoet ze in Nepal een jong meisje dat aan de rand van de rivier stenen staat te hakken. Daar neemt Maggie een besluit dat haar leven en dat van honderden anderen, voorgoed zal veranderen.

Ze in­vesteert al haar spaargeld in het bouwen van een thuis voor Nepalese kinderen. Dat thuis wordt uiteindelijk Kopila Valley Children’s Home, met later ook gratis onderwijs voor honderden leerlingen, gesteund door haar eigen wereldwijde non-profitorganisatie BlinkNow.

Maggie adopteert met haar organisatie uiteindelijk maar liefst vijftig kinderen en krijgt inter­nationale erkenning voor haar duurzame projecten. In haar boek beschrijft ze open en ontroerend hoe ze zich van een jon­ge backpacker met idealen ontwikkelde tot volwassen vrouw en moeder.

Hoe ze soms vastzat tussen twee totaal verschillende werelden, als vrouw in een land waar ze de finesses van de culturele gebruiken, religie en poli­tieke situatie niet kende.

Het is vooral ook een verhaal over liefde, verlies, diepe rouw, heling en hoop, dat laat zien dat iedereen het in zich heeft om de wereld te veranderen. Met een voorwoord van Floortje Dessing


BOEKINFORMATIE Spectrum

  • Paperback – ISBN 9789000383733 – €21,99
  • eBoek – ISBN 9789000384549 – €12,99