De psychiater die geloofde dat mensen de toekomst konden voorspellen - boekenflitsJe denkt aan een vriend die je al lange tijd niet hebt gesproken. En precies op dat moment word je gebeld. Maar wat als je voelt dat er iets vreselijks gaat gebeuren?

Je ziet in een droom een plotselinge flits, de woorden Centraal Station. Vier dagen later ontspoort buiten het station een overvolle sneltrein. Wat als je je visioen had gedeeld en die trein had kunnen stoppen? Zouden voorgevoelens zoals deze gebruikt kunnen worden om rampen te voorkomen?

In 1966 richtte John Barker, psychiater en lid van de Britse Society voor Psychical Research om het paranormale te onderzoeken, het Bureau van Voorgevoelens op om deze vragen te beantwoorden. Hij verzamelde algauw met behulp van de media een groep mensen om zich heen wiens voorgevoelens angstaanjagend vooruitziend waren.

Onder hen ook twee zeer begaafde ‘waarnemers’. Zij voorspelden vliegtuigongelukken, moordaanslagen en internationale incidenten, met griezelige nauwkeurigheid. En toen informeerden ze Barker over hun meest verontrustende voorgevoel: dat hij op het punt stond te sterven.

De psychiater die geloofde dat je de toekomst zou kunnen voorspellen is een intrigerend waargebeurd verhaal over waanzin en verwondering, over de grenzen van de wetenschap en het geloof in het bovennatuurlijke én een zoektocht naar de meest krachtige en verontrustende uithoeken van de menselijke geest.

BOEKINFORMATIE Volt

  • Vertaling: Robert Neugarten
  • Gebonden – ISBN 9789021429434 – €25,00
  • eBoek – ISBN 9789021462646 – €14,99